C'est la vie

"Ne küzdj túl erősen. A legjobb dolgok váratlanul történnek." /Gabriel García Márquez/

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012

2009.11.23. 22:54 - Camka

Címkék: film gondolatok

Újabb világvége. A film nem egy nagy durranás... Az effektek, trükkfelvételek nem rosszak, a hanghatás egész jó, de kb. ennyi... Mint az ehhez hasonló amerikai filmeknél itt is előre sejteni lehet mi is fog történni. Azért, aki teheti nézze meg :) Egy dolog viszont tetszett benne, ami kicsit más volt...a tibeti kolostorbeli beszélgetés... , ami elindított egy sor gondolatot bennem, s ezek azóta is foglalkoztatnak.

"-Ne higgy el mindent, amit mondanak...

-Oszd meg velem bölcsességed, rinpócse! Mi van, ha igazuk van, és valóban eljön a világvége?

(rinpócse fogja a kannát, és elkezdi tölteni a teát a csészébe, és csak önti, önti, kicsordul annak oldalán, és végigfolyik az asztalon...)

-Tele van a csésze rinpócse!

(rinpócse tovább tölti, nem zavartatja magát)

-Ne tölts többet!

-Ahogy ez a csésze, te is tele vagy kételyekkel és sejtésekkel... Ezért nem tudsz tisztán gondolkozni. Ahhoz, hogy meglásd a bölcsesség fényét, előbb ki kell ürítened a csészét."

Valóban, magamat kiismerve tényleg akkor "borul el " az agyam, és mondom, csinálom a hülyeségeket, amikor urrá lesz rajtam a kételkedés, a bizonytalanság. Aminek legfőbb okának az őszinteség hiányát érzem. Az üres teret a sejtés tölti be, és hatalmasodik el rajtam. (mert gondolkodok, és egy idő után összeáll a kép) Észrevettem, egészen addig, amíg nem csalódok valakiben, amíg ha még naívan is megbízok valakiben semmi baj nincs. Ám amint ez meginog, megindul a lavina is, ami már többször elsodort majdnem mindent. Hogy mit tennék, ha eljön a világvége? Ezt így nem lehet előre tudni, sok mindentől függ. Talán addigra "a csészét is kiürítem" és bölcsebb leszek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://camka.blog.hu/api/trackback/id/tr481547727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása